TER LERING EN VERMAAK


Een selectie van het beste van het web, de analoge wereld en vooruit, ook een beetje van onszelf.

Toch liever binnen?

Hoewel musea, horeca en pretparken hun deuren weer hebben geopend, lijken veel mensen toch nog niet massaal op pad te gaan. Wellicht vertrouwt nog niet iedereen de versoepelde maatregelen. Voor wie nog liever thuis de kat wat uit de boom kijkt, zetten Zin-redacteuren een aantal tips op rij.

Virtuele National Parks

Een lijstje van Barbara Ruijgrok, online redacteur van Zin, die naar Amerika zou gaan deze zomer. Of dat lukt, is te bezien, maar veel Amerikaanse nationale parken zijn ook virtueel te bezoeken. De mooiste op een rij.

Kunst maken en kunst kijken

Art director Git Zwetsloot houdt van schilderen en bezoekt graag musea. Schilderen komt er normaal gesproken niet veel van, maar nu is ze lekker bezig. Musea bezoeken doet Git nu online.

Fit worden en blijven

Eindredacteur Sandra Kottman deelt haar top vijf van motiverende beweeg-sites. Niet al te heftig, verzekert ze.

De robots komen!

Het Amerikaanse Boston Dynamics heeft zijn langverwachte robothond Spot officieel op de markt gebracht. De gehypete robot verscheen eerder al in video's van het bedrijf, maar is voor een kleine 75.000 dollar nu dan echt te koop.

De robot die zo'n 110 centimeter lang is en ruim 32 kilo weegt is voor de één een spannende futuristische gadget, maar voor de ander de belichaming van een gevreesd dystopisch toekomstbeeld. Gelukkig bestaan Spots kunsten (voorlopig) voornamelijk uit traplopen, deuren openen en schapen hoeden. Bekijk de promovideo en oordeel zelf.

2020: A SpaceX Odyssey

Aan het begin van 2001: A Space Odessey uit 1968 liet regisseur Stanley Kubrick ruimteschepen ver boven de aarde een ballet opvoeren op de tonen van An der schönen blauen Donau van Johan Strauss. De combinatie van een adembenemend decor, futuristische objecten en klassieke muziek gaf de scene een onaardse schoonheid.

Een vernuftige Youtuber maakte een 'echte' versie van Kubricks klassieker door dezelfde tonen te monteren onder het koppelen van de onlangs gelanceerde SpaceX-capsule met het Internationale Ruimtestation. Met wederom een onaards mooi resultaat.

Oortjes in

Bent u even klaar met lezen, of kijken, of zit u in de auto, of aan de afwas? Maar wilt u wel vermaakt of geïnformeerd worden? Hierbij een selectie van onze podcasts.

image

Vanuit de testkeuken van delicious. word je bijgepraatover wat er bruist, borrelt en leeft in de wereld van koken en eten.

image

Een podcast over vogels, andere dieren en de natuur van de makers van Roots.

image

In de Holland-Amerikalijn bespreken Amerika-correspondent Emile Kossen en redacteur Victor Pak de laatste stand van zaken in de Amerikaanse politiek, de tweets van president Trump en nog veel meer.