TER LERING EN VERMAAK


Een selectie van het beste van het web, de analoge wereld en vooruit, ook een beetje van onszelf.

Wondere kalmte

Onze hoofdredacteur Nathan Vos zocht de afgelopen weken de stilste plekken in en om Amsterdam op, om zowel fysiek en geestelijk gezond te blijven én niemand in gevaar te brengen. Dat leidde tot rustgevende, soms vervreemdende beelden.

Bolbollebozen

De prestigieuze Amerikaanse Harvard University stelde zo'n zestig van zijn online cursussen geheel gratis ter beschikking.

Van Egyptische archeologie tot aan de kunst van het programmeren van apps. Grijp je kans!

image

May the Force Zoom with you

Scheve schilderijen, vieze vaat en voorbijwandelend kroost: thuiswerken én videobellen kan soms meer aan je collega's laten zien dan je zou willen. Gelukkig kun je in videoprogramma's zoals Zoom en Microsoft Teams inmiddels de achtergrond aan passen. Disney sprong hier op in en biedt nu gratis Star Wars-achtergronden aan om het videobellen wat op te leuken.

image

Amateurkoks verenigt u!

Moestuinieren, taalcursussen, broodbakken: de coronacrisis brengt als gelukkig bijeffect weer allerlei vergeten hobby's en voornemens naar boven. Vooral de amateurkokkerellerij viert dezer dagen hoogtij. Restaurants zijn immers gesloten en we hebben genoeg tijd om serieus te keuken in te duiken. Het internet barst van de instructievideo’s voor alle thuiskoks. Er is voor ieder wat wils. Van super professioneel, macrobiotisch of vegetarisch, tot aan reuze grappig (zoals hiernaast).

Eetsmakelijk!

Koptelefoon op

Bent u even klaar met lezen, of kijken, of zit u in de auto, of aan de afwas? Maar wilt u wel vermaakt of geïnformeerd worden? Hierbij een selectie van onze podcasts.

image

Bijzondere technologie, doorbraken in de wetenschap en wat dat betekent voor de wereld om je heen.

image

De podcast van Vorsten, over alles wat met royalty te maken heeft

image

In de EW Coronapodcast hoor je van gezondheidsredacteur Marieke ten Katen over de laatste ontwikkelingen rond hét virus .