EEN CHARMANT AVONTUUR


TE VOET

Het bevroren gras knispert onder je schoenen. En is dat een ijslaag over het beekje? Wandelen in winters Nederland is een charmant avontuur. Kleed u overdreven goed aan, want naast temperatuur en neerslag kan de wind er nog een koud schepje bovenop doen. De 4 mooiste wandelingen, uitgezocht door Roots Magazine.

1 Duinen Goeree & Kwade Hoek

Al sinds mensenheugenis is de Kwade Hoek bij het Zuid-Hollandse Goedereede in beweging. Zeestromingen, wind en erosie hebben een landschap gecreëerd waar je je als wandelaar nietig in voelt. Een paar rubberen laarzen is onontbeerlijk.


AFSTAND: 13,8 EN 5,9 KM

2 Dal van de Mosbeek

In de zomer is elk natuurgebied prachtig, maar waar kun je een heerlijke wandeling in de winter maken? Het bijzondere van het Dal van de Mosbeek in Twente is dat je ook ’s winters ziet waarom dit uiterste oostrandje van Nederland zo uniek is.


AFSTAND: 14 EN 9,2 KM

3 Wintervogels bij Hazerswoude

Een vogeloase tussen snelwegen, spoorlijnen en dorpen. Tussen de verworvenheden van de moderne maatschappij kun je in de winter ook in het Groene Hart volop vogels spotten. Dan strijken er duizenden wintergasten neer in de polder bij Hazerswoude.


AFSTAND: 20 EN 14,8 KM

4 Landgoederen ’t Harde

Bij ’t Harde, aan de rand van de Veluwe, liggen de landgoederen Zwaluwenburg en Schouwenburg. Via imposante bomenlanen en beschutte paadjes wandel je door een monumentaal landschap, waar de tijd al eeuwen is gestold.


AFSTAND: 17 EN 11,5 KM

Deze routes (gps-track en de kaart) zijn te downloaden via RouteYou.

De link vind je via: https://www.rootsmagazine.nl/roots-routes/